De omgeving

Ons huis ligt in een rustige woonwijk 2km van het stadje Embrun in de zuidelijke Franse Alpen.

Het ligt tussen Gap en Briançon en is vanaf Utrecht zo'n 1100 kilometer.

Embrun is bij veel Nederlanders bekend om zijn ligging aan het meer Lac de Serre Ponçon, waar veel watersportmogelijkheden zijn. Aan het meer zijn verschillende ligweides en voor kinderen is een afgebakend deel waar toezicht is door badmeesters. Naast het meer is een (buiten) zwembad aanwezig.

Embrun wordt ook wel het Nice van De Hoge Alpen genoemd, o.a. vanwege de vele zonuren (gemiddeld 300 dagen zon).

De invloed van de Middellandse Zee is er goed merkbaar. Het gezellige centrum ligt op een kleine 3 kilometer afstand van het appartement.

De grote supermarkten, Intermarche en Super U, liggen nog dichterbij. In de zomer is er op woensdag en zaterdag een gezellige toeristische markt.

Embrun is een toeristische trekpleister door o.a. de prachtige natuur, er is voor elk wat wils. Wie hier een keer geweest is komt zeker terug!

De bergen: In de bergen rondom kun je heerlijk wandelen, huttentochten maken, mountainbiken, racefietsen, autotochten maken etc. Het ligt tegen het Nationaal Park des Ecrins aan. Deltavliegen wordt er ook beoefend.

Er zijn veel mogelijkheden om excursies te boeken. Zo kun je b.v raften of kanoën op de rivier de Durance.

In de winter is het ook een prachtig gebied. De skigebieden Les Orres en Crevoux zijn gemakkelijk met de auto te bereiken.

Wij hebben diverse folders beschikbaar, maar u kunt natuurlijk ook terecht bij het toeristenbureau in Embrun.